Mangokyckling med avokado

En riktig succérätt!

Avokadon tar den här kycklinggrytan till helt nya nivåer och gifter sig fantastiskt bra ihop med fetaosten.

Mangokyckling med avokado

Till 6 portioner
5-6 st kycklingfiléer
½ gul lök
1-1, 5tsk curry
1 tärning hönsbuljong
3 dl vatten
4-5 msk mango chutney
2 dl creme fraiche, 34 %
1 dl grädde
2 avokados

Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Hacka löken fint.
Bryn kycklingen och tillsätt sedan löken, låt steka lite till. Tillsätt vatten, buljongtärning, curry och mango chutney  och låt puttra några minuter på medelstark värme. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar, tillsätt ev lite mer mango chutney. Vill man ha mer sås kan man ha i ca 1 dl matlagningsgrädde också. Ta av grytan från plattan och strö över tärnad avokado. Servera med basmat

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *