Bröd,  Buffé

Brytbröd

Ett gott, glutenfritt brytbröd med smakrik ost ovanpå är ett trevligt inslag på buffébordet.


Till ett brytbröd:

25 g jäst

50 g smör

2,5 dl mjölk

2,5 dl grov mjölmix

3 dl mjölmix

0,25 tsk xantangummi / 1 tsk Fiberhusk

0,5 tsk salt

Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk och värm tills det är ljummet, 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen,rör tills jästen löst sig. Rör ner resten av ingredienserna och rör ett par minuter till en smidig deg, använd med fördel degkrokarna till elvispen.

Dela degen i 7 st lika stora bitar och rulla till fina bullar. Lägg ett bakplåtspapper i en pajform (knöla ihop pappret till en boll och veckla ut så håller det sig på plats!).

Lägg en bulle i mitten och de andra runt om med någon centimeter emellan. Jäs i 30 min.

Pensla brödet med ägg och riven ost. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 min.

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *