Godis,  Jul

Skumtomtefudge

Tomtefudge eller skumtomtefudge, kalla dom vilket som men oavsett så måste detta vara den absolut godaste fudgen någonsin! Allvarligt!

Trodde fudge med skumtomtar skulle bli olidligt söt men det blev den inte, gissar att den lite, lite syrliga smaken som finns i skumtomtarna. Urgott är det i alla fall!

En favorit som är här för att stanna! Lova att testa dessa nu!
// Kram Linda

Print

Skumtomtefudge

Ingredients

Scale
  • 12 st skumtomtar, original (de rosa)
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 150 g vit choklad

Instructions

  1. Mät upp smör, grädde och socker i en kastrull. Lägg i skumtomtarna hela.

  2. Låt blandningen koka upp och koka sedan på svag värme i 10 min. Rör om då och då vartefter tomtarna smälter. Ta av kastrullen från värmen.

  3. Hacka den vita chokladen grovt och rör ner, fortsätt rör tills allt blandats och massan blivit blank.

  4. Häll upp i en form, ca 15×20 cm klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och ställ sedan in formen i kylen. Skär i bitar när fudgen är helt kall. Förvaras i kylen i en burk med tätslutande lock.

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Smält tomtarna i kastrullen.
Häll upp i en form och låt kallna.
Skär upp i bitar och förvara i kylen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating