Choklad,  Godis,  Mellanmål,  Recept: Baka glutenfritt,  Sockerfritt

Snickersbollar med dadlar

Makalöst goda snickersbollar sötade med dadlar och honung, och givetvis glutenfria!

glutenfria snickersbollar med dadlar sockerfria

Hej på er!

Ni vet känslan när man är sugen på något sött – men känner att man kanske egentligen inte borde ge vika för att äta något onödigt. Det är då snickersbollarna är bra att ta till!

Snickersbollarna är fria från vitt socker men de är sötade med honung och dadlar. Känns nyttigare med både dadlar och honung än vitt socker eftersom de båda innehåller massor med nyttigheter också förutom att tillsätta sötma.
Snickersbollarna är ganska mäktiga vilket är bra för då orkar man inte äta så många, de mättar bra.

Här har jag ringlat över mörk choklad men man kan även doppa snickersbollarna i mörkchoklad, räkna då med mer choklad än vad som står angivet i receptet. De blir mer som en godisbit/kondisbit om man doppar de i choklad.

Hoppas ni vill testa, lycka till! // Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria snickersbollar med dadlar sockerffria

Glutenfria Snickersbollar med dadlar


Ingredients

Scale
  • 1 dl torkade dadlar, urkärnade
  • 1 msk vatten
  • 0,25 dl flytande honung
  • 1 dl jornötssmör
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 krm flingsalt

Till garnering:

  • 50 g mörk choklad

Instructions

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare med knivar och mixa till en klibbig massa.
  2. Rulla runda bollar och lägg på ett fat. Ställ kallt. 
  3. Smält chokladen och ringla över de kalla snickerbollarna. 
  4. Förvara i kyl eller frys. 
glutenfria snickersbollar med dadlar  sockerfria
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star