Choklad,  Efterrätter,  Tårta

Chokladtårta med chokladmousse och banan

Även denna helg har vi firat dotterns födelsedag och självklart blev det en tårta till efterrätt 🙂 När stod och vispade ihop tårtbotten kände jag att jag ville testa något nytt och inte göra samma vanliga fyllningar och botten som jag brukar, därför följde jag impulsen att ha i kakao i smeten! Och som fyllning beslutade jag mig för chokladmousse och banan samt daimgrädde runt om. Mycket god kombination!

6-8 bitar, springform ca 23 cm
3 ägg
2 1/4 dl socker
3 dl Finax mjölmix
0,75 dl kokande vatten
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk kakao

Fyllning 1
1/2 sats chokladmousse , med 55%-ig choklad

Fyllning 2
2 st bananer
1 dl vispad grädde (ca 0,5 dl ovispad)

Spackling
3 dl grädde
1 dubbel daim

Garnering
vitt marsipanlock (kolla så den är glutenfri)
marsinpanrosor och blad

Vispa ägg och socker pösigt. Mät upp mjölmix, kakao och bakpulver, vänd försiktigt ner i äggsmeten med en slickepott. Mät upp vatten, som precis fått koka upp i en vattenkokare, och häll ner i smeten – rör ihop snabbt till en jämn smet. Smöra formen och bröa med glutenfritt ströbröd, häll ner semeten. Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 30 min beroende på storlek. Låt svalna på galler, vänd upp och ned med formen över.

Gör chokladmoussen (man kan även använda färdig mix, men kolla innehållsförteckningen). Skär tårtbotten i tre delar. Mosa bananerna i en skål och rör ihop med grädden, bred ut på en av bottnarna och lägg ytterligare en botten ovanpå, bred sedan över moussen och avsluta med den sista botten.
Vispa grädden till spacklingen och finhacka daim, rör ihop och spackla tårtan runt om med grädden. Lägg på marsipanlocket och garnera.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 • Stina

  Hej,
  Kikar in på din blogg med jämna mellanrummet jag behöver nya idéer då min son är glutenintolerant.
  Ang tårtan här ovan, var har du hittat tårtdekorationen? 🙂

  Med vänlig hälsning,
  Stina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *