Buffé,  Fisk,  Lunch,  Pajer,  Påsk

Laxpaj med grönsaker

Smarrig glutenfri paj med lax och wokgrönsaker som imponerar vid matbordet. Superenkel att göra, supergod att äta!

Hej på er!

Alltså pajer! Så himla gott med paj tycker jag!
Och de går ju att variera i det oändliga, både matpajer och fikapajer.

I den här goda laxpajen tog jag två laxfiléer som blev kvar från när vi grillade lax sist och några nävar wokgrönsaker, på med äggstanning, lite kryddor och riven ost å in i ugnen!
Medans pajen blir klar passar man på att skära en god sallad och duka. Toppen!

Om du också gillar paj så skulle jag vilja tipsa om att kika in i kategorin för pajer här på bloggen, klicka HÄR för att komma till kategorin. Där finns många goda pajer samlade, både matpajer och fikapajer.

Lycka till!
/Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri lax och grönsakspaj

Glutenfri Laxpaj med grönsaker


Ingredients

Scale

Pajskal:

  • 150 g kallt smöt
  • 5 dl glutenfri mjölmix, Finax röd
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 250 g tillagad laxfilé
  • 2 dl frysta wokgrönsaker
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk dill, färsk eller fryst
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm grov svartpeppar
  • 1 dl riven ost

Instructions

  1. Blanda ihop smör och mjölmix till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila ett par minuter så den sätter sig.
  2. Tryck ut degen i en pajform och låt stå i kylen i 20 min. Förgrädda sedan pajskalet i 10 min i 200 grader.
  3.  Dela laxen i mindre bitar och strö ut lax och wokgrönsaker i pajskalet. Strö över osten.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, dill, salt och peppar. Häll blandningen över pajen.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min, 225 grader, tills den fått fin färg och ”stannat” i mitten. Täck ev. med folie sista minuterna så pajen inte blir bränd
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star