Klassisk gubbröra, gluten och laktosfri

Serveras som tex. lunch på knäckebröd, som förrätt eller som en del av en sommarbuffé.

De vackra lila blommorna är från min gräslök i trädgårdslandet – så fina!

Till 6 portioner (lagom till lunch för 2-3 pers)

6 st kokta, kalla potatisar

125 g ansjovis inkl spad

4 st hårdkokta ägg

1,5 dl creme fraiche 34 %

3 msk majonäs

3 msk kaviar (tex. Kalles kaviar)

3 msk gräslök, färsk

2 msk dill, färsk

salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

Rör ihop creme fraiche, majonäs, kaviar, dill och gräslök i en bunke. Tärna potatis i små bitar, ca 1×1 cm. Häll av spadet från anjovisen och finhacka. Skala och hacka äggen. Rör ner potatis, anjovis och ägg i kaviarröran. Vänd försiktigt runt med en sked så allt blandas utan att potatisen mosas. Låt gärna stå och vila i kyl en halvtimme.

Servera på glutenfritt knäckebröd, tex Sempers Quinoaknäcke.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *