Baka,  Bakverk,  Lättlagat,  Muffins

Svartvinbärsmuffins

Saftiga, smakrika och glutenfria muffins med svarta vinbär – det går ju bra med röda eller vita vinbär också såklart!

glutenfria svartvinbärsmuffins

Hej hej!

I många trädgårdar finns det nog överflöd med vinbär just nu?! I alla fall är det så hos mig och många av bären hamnar i frysen för att tas fram under vintern. De passar bra i en kaka, paj eller muffins!

Vinbär är ju inte bara gott att baka med utan det brukar bli en eller annan omgång vinbärsgelé också. Jättebra att kunna göra gelé av de frysta bären om man som jag inte känner för att koka gelén mitt i sommaren, känns alldeles för höstigt!

Har man inte svarta vinbär går de här muffinsen lika bra att göra på röda eller vita vinbär.
Kan även tipsa er om en god vinbärskaka som man snabbt och enkelt rör ihop och serverar med vaniljsås eller glass, mums! Receptet på kakan finns HÄR

Lycka till!
/Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria svartvinbärsmuffins

Glutenfria Svartvinbärs muffins


  • Author: Glutenfria Köket
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 30
  • Yield: 12 st 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 g smör, mjukt

  • 2 ägg

  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1/2 tsk Fiberhusk

  • 2 dl svarta vinbär (el. röda/vita)


Instructions

  1. Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt strösocker och vispa ihop till en luftig massa, gärna med elvisp.

  2. Tillsätt äggen och  vispa tills det blandats väl.

  3. Mät upp alla torra ingredienser och häll ner i äggblandningen, vispa ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i muffinsformar, fyll dem till 2/3. Lägg på vinbären.

  4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min, 225 grader.

glutenfria svartvinbärsmuffins
Glutenfria Svartvinbärsmuffins redo att serveras!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating