Buffé,  Förrätter,  Kalas,  Skaldjur,  Tillbehör,  Tilltugg & Plock

Petit choux med smetana, rom och rödlök

Glutenfria petit chouxer fyllda med smetana och rom toppade med rödlök och dill. Perfekt tilltugg till drinken eller kanske som en förrätt!

Glutenfria petit choux till drinken, nyår, tilltugg , snittar

Hej hej!

Förberedelserna inför nyår är i fullgång och jag vet att många önskar tips på snittar och tilltugg som är glutenfria.

De här makalöst goda små petit chouxerna som passar utmärkt som plock till välkomstdrinken eller tolvslaget!

Vill man bjuda på olika sorter går petit chouxerna att fylla med precis vad man vill – tex. räkor & majonäs, avokadoröra, skagenröra osv.

Lycka till!

/ Kram Linda

Print

Glutenfria Petit choux med smetana, rödlök och rom

Glutenfria petit choux till drinken, nyår, tilltugg , snittar

Ingredients

Scale

Petit choux smet:

  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl mjölmix Semper mix
  • 3 ägg

Fyllning:

  • 1,5 dl smetana
  • 1 burk stenbitsrom
  • 0.5 röd lök
  • dill till garnering

Instructions

  1. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Ta av från plattan och tillsätt mjölmixen under kraftig omrörning med en slev. Ställ tillbaka på plattan och jobba runt degen i ca 2 min.
  2. Ta av från plattan och låt svalna 5 min. Visp ner ett ägg i taget med en stadig visp.
  3. Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i 225 grader, 15-20 min beroende på storlek.
  4. Låt svalna helt. Skär av toppen och fyll med smetana och klicka på rom. Toppa med finhackad rödlk och dill. Kan förberedas några timmar i förväg. 

Notes

Förvara petit chouxerna (ofyllda) i burk med tätslutande lock, håller 1-2 dygn i kyl. Går även bra att frysa och sedan tina i kyl. 

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Glutenfritt tilltugg

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating