Choklad,  Godis,  Jul,  Samarbeten

Chokladdoppade kringlor med jordnötssmör

Betalt samarbete med Schär

Chokladdoppade glutenfria kringlor fyllda med jordnötssmör – oväntat gott!

chokladdoppade kringlor med jordnötssmör chocolate pretzels with peanut butter

Hejsan!

Salta kringlor är goda precis som dom är men det går faktiskt att ta dom till ytterligare en nivå. Hur då tänker du?
Doppa dom i choklad. Lägg på krämigt jordnötssmör. Lägg ihop två och två. Klart!

Är du skeptisk? Jag kan förstå dig, det var jag också till en början – trots att jag själv fick idén hahaha – men det var oväntat gott faktiskt!
Resten av familjen var också lite skepiska över kombinationen men fatet var ganska snart tomt och det frågades efter flera. Vi kommer garanterat att göra dessa till både Halloween och till jul, ny favorit för oss alla.

De glutenfria kringlorna jag använt säljs av Schär under namnet Salinis. Påsarna är dessutom lagom stora att enkelt att ta med sig i väskan. Jag gillar att ha med mig något ätbart eftersom det ibland kan vara svårt att hitta något glutenfritt att äta när man börjar bli hungrig.

Hoppas du också vill pröva de här goda chokladdopade kringlorna med jordnötssmör.
Lycka till! // Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chokladdoppade kringlor med jordnötssmör chocolate pretzels with peanut butter schär glutenfri glutenfree

Chokladdoppade glutenfria kringlor med jordnötssmör


Ingredients

Scale
  • 1 pkt Salinis (Schär) glutenfria kringlor, 60 g
  • 100 g mörk choklad
  • 1,5 dl jordnötssmör

Instructions

  1. Smält chokladen över vattenbad eller några sekunder i taget i micron (rör om mellan gångerna och passa noga då chokladen lätt bränns).
  2. Doppa botten på kringlorna i chokladen. Ovansidan med saltet på ska vara utan choklad. Lägg kringlorna med chokladen nedåt på ett bakplåtspapper, se till att hålen i kringlorna är täckta med choklad – ett tips är att flytta kringlan lite lätt fram och tillbaka på pappret så fylls hålen. Ställ in i kylen att stelna.
  3. Ta fram kringlorna, vänd hälften med chokladsidan uppåt och spritsa eller bred på jordnötssmör. Lägg resten av kringlorna ovanpå med chokladsidan nedåt och tryck försiktigt till. Förvaras i kyl.

ENGLISH RECEPIE


Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chokladdoppade kringlor med jordnötssmör chocolate pretzels with peanut butter schär glutenfri glutenfree

Chocolate dipped glutenfree pretzels with peanut butter


Ingredients

Scale
  • 1 pcs Salinis (Schär) glutenfree pretzels, 60 g
  • 100 g dark chocolate
  • 1,5 dl peanut butter

Instructions

  1. Melt the chocolate over a wather bath or a few second at the time in the microwawe (stir between times and watch carefully as the chocolate burns easily).
  2. Dip the bottom of the pretzels in chocolate, the topside with the salt on is going to be without chocolate. Place the pretzel with the chocolate facing down on a piece of baking paper. Make sure that the holes in the pretzel are filled with chocolate – a tip is to move the pretzel slightly back and forth on the paper to fill the holes. Place in the fridge to set.
  3. Take out he pretzels, turn half with the chocolate side up and sprinkle or spread on peanut butter. Place the rest of the pretzels on top with the chocolate side down and press down gently. Store in refrigerator.
choklad doppade glutenfria kringlor med jordnötssmör chocolate dipped pretzels with peanutbutter schär
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *